Opl. gerichte interventies bij relatieproblemen

Datum: 
maandag, 18 oktober, 2021 - 10:00 tot 17:00
Locatie: 
Amsterdam Leidseplein / Live

Kosten

€ 220,00 
Een praktische en effectieve training gebaseerd op het werk van Michelle Weiner-Davis

Iedereen die therapie, coaching of begeleiding geeft komt menigmaal in aanraking met relatieproblemen. Dit hoeft niet de aanmeldingsproblematiek te zijn, maar niet zelden blijkt bij een beetje doorvragen dat het niet soepel lopen van de relatie een rol speelt. De interventies zijn erop gericht om de eerste problematiek te signaleren en om te buigen naar een meer wenselijk verloop in de relatie. Hiermee kan enerzijds veel forsere problematiek voorkomen worden en anderzijds een stevige “boost” gegeven worden aan het levensgeluk en welzijn van onze cliënten.
De belangrijkste inzichten en perspectieven van deze workshop komen uit het werk van Michelle Weiner-Davis. Michelle is een oplossingsgerichte therapeut van het eerste uur. Geheel in de stijl van Michelle Weiner zullen wij ons niet beperken tot uitsluitend oplossingsgerichte elementen, maar werken wij met haar motto "do whatever works". Dit betekent dat in deze workshop ook elementen uit andere therapievormen aan bod zullen komen.

Doelgroep
Hulpverleners die in hun werk cliënten tegenkomen met relatieproblemen zoals: psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, maatschappelijk werkers, POH-GGZ, SPV.

Doelstelling
Na afloop van de workshop heb je interventies geleerd om snel en effectief de vinger op de zere plek in de relatie te leggen en een concreet en hoopvol perspectief op verbetering te bieden. Of hierbij twee mensen in de kamer zitten of een maakt in essentie niet uit. De focus is: wat kan IK doen om in mijn relatie meer te krijgen wat ik nodig heb. Het leidende motto is: andere input levert andere output. De werkvorm is een mix van theorie en oefenen.

Inhoud
Deze workshop biedt inzichten en concrete tools voor de therapeut. Onderwerpen die behandeld worden zijn:
  • relatietherapie met één persoon;
  • diagnostiek bij relatieproblemen;
  • werken met oplossingsgerichte interventies;
  • effectieve interventies voor een relatie-“boast”;
  • huiswerkopdrachten voor cliënten;
  • do's and dont's.

Accreditaties
Landelijke Vereniging POH-GGZ toegekend 6 punten
 

 

Naam organisatie

Rino Amsterdam